Koos Dekker

Koos Dekker

Op mijn veertiende kreeg ik een gitaar en ik was meteen verliefd. In eerste instantie waren het de platen van Jimi Hendrix die mij inspireerden maar via mijn gitaarleraar ontdekte ik nog veel meer soorten muziek. Een studie klassiek muziek aan het conservatorium was voor mij een logische keuze en in 2005 behaalde ik mijn diploma. Muziek is mijn passie, werk, hobby en uitlaatklep.

Samen met Rob Nobel richtte ik in 2005 de gitaarschool op en sindsdien probeer ik mijn passie voor muziek over te dragen aan iedereen die bereid is om tijd en energie in het musiceren te steken.

Wat ik leuk vind aan het lesgeven is het persoonlijk contact met mensen van verschillende culturen en leeftijden, zowel beginners als gevorderden. Ik hou van de uitdaging om het meest uit iedere leerling te halen.

Ik geef zowel akoestisch als elektrisch gitaar les. Ook kun je bij mij terecht voor muziektheorie, songwriting, compositie en basgitaarles.

Rob Nobel

Rob is in 2002 afgestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium en verzorgt al meerdere jaren lessen voor verschillende muziek- en basisscholen in de regio. In 2004 kwam het idee om samen met Koos Dekker Gitaarschool Rotterdam op te richten, waar hij nu tevens 3 dagen in de week les geeft. Rob geeft les in diverse stijlen. Naast zijn werkzaamheden voor de gitaarschool richt hij zich voor het moment vooral op zijn gezin en het afronden van een studie psychologie.

Leonardo Palacios

image001

Gitaarlessen bij docent Leonardo Palacios,

De gitaar, een muzikale wereld om te ontdekken.

In mijn lessen, maak je kennis met de noodzakelijke technische vaardigheden om de gitaar te bespelen, zoals een juiste ergonomische houding, je leert werken met de beide handen, en vooral ook leer je muzikaal en creatief te zijn, door je eigen gevoeligheid in de muziek te ontwikkelen.

In de les heerst een ontspannen en prettige sfeer tussen leraar en leerling. Samen gaan we het gevarieerde repertoire van de gitaar ontdekken vanaf de oudheid tot heden, haar componisten, haar geschiedenis, kortom een muzikale reis waarbij je de muziek leert kennen in al haar facetten. Leren musiceren, de gitaar laten zingen, maar ook praktische zaken als muzieknotatie, ontwikkeling van het gehoor en gevoel voor klank.

Leonardo Palacios ( Uruguay-1958): klassieke gitarist, componist, arrangeur en docent, gediplomeerd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag als uitvoerend musicus in 1987.

Als uitvoerend musicus heb ik solo en in kamermuziek ensembles opgetreden in Nederland, Spanje, België, Frankrijk, Italië, en in Zuid-Amerika.

Als docent gaf ik Master-Classes in verschillende landen in Europa en Zuid-Amerika, op uitnodiging van prestigieuze muziekscholen.

Van mij zijn cd’s verschenen onder andere met  muziek van Agustin Barrios en Fernando Sor welke met veel enthousiasme door publiek en pers werden ontvangen.