Veelgestelde vragen


Is het noodzakelijk om een eigen gitaar ter beschikking te hebben, of is gebruik hiervan bij het lesgeld inbegrepen?
Wij verhuren geen instrumenten, wel bemiddelen we graag met de aanschaf, zodat je verzekerd bent van een goed instrument. We kunnen uitgebreid advies geven over de aanschaf van een gitaar. Mocht je net beginnen en weinig van gitaren weten is dit zeker aan te raden!


Kun je gelijk met een elektrische gitaar beginnen of moet je altijd op een nylonsnarig model beginnen?
Dit hangt vooral af van hoe zeker je weet wat voor stijl muziek je wilt gaan spelen. Als je dit al heel duidelijk voor ogen hebt is het helemaal geen probleem om gelijk op een elektrische gitaar te beginnen, eerder een voordeel, omdat de elektrische gitaartechniek nogal verschilt van bijvoorbeeld de klassieke gitaartechniek. Bij twijfel is het hier natuurlijk ook het beste eerst met je leraar te overleggen.


Ik werk op onregelmatige werktijden en zal zo dus regelmatig een les missen, hebben jullie hier een constructie voor?
Vaak valt hier wel een regeling voor te treffen. Als je dit direct bij het aanmelden aangeeft, kan met de docent naar mogelijkheden gezocht worden.


Ik wil graag een gratis introductieles volgen, maar heb nog geen instrument, is dit een probleem?
Dit is geen probleem, voor de introductieles hebben wij extra instrumenten staan.


Ben ik te oud om nog te beginnen met gitaarspelen?
Wij geven les aan iedereen vanaf 6 jaar. Veel mensen denken dat het geen zin meer heeft om aan het spelen van een instrument te beginnen als men al wat ouder is, maar niets is minder waar. Met inzet en enthousiasme kun je absoluut nog een leuk niveau van gitaarspel bereiken. Kortom,  je bent nooit te oud om te leren!